Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Küçük Hayatlar

Hayatlarımız Küçük mü? Büyük mü?
Yayın: Güncelleme:

İnsanlar büyük idealler peşinde koşarak, büyük beklentiler içinde olarak hayatlarının daha müreffeh, daha mutlu yarınlarla kucaklaşacağını sandılar. Ama öyle olmadı. İçinde bulunduğumuz yüzyıl insanoğlunu teknolojiye gebe bıraktı. Gelen her yenilikle hayatımız biraz daha çekilmez hale geldi. Alanlarımız daraldı. Şu bilgisayarla küçücük odamızdan dünyaya ulaşabiliyoruz.


Zaman mevhumuna gelince o apayrı bir sorun; İnsanoğlunun hayatında zaman bir zamanlarda çok uzundu. Sonra yıllar ay gibi, aylar hafta gibi, haftalar gün gibi günler saat gibi, saatlerde bir yaprağın dalından kopup yere düştüğü an kadar kısa olmaya başladı.
İşte bu bağlamda küresel ısınma dünyayı tehdit etmeye başladı. Sorumlusu kim peki? Tabiki de bizleriz. İsteklerimiz bitmedi. Her şeyin daha kolay olacağını düşündük, her şeyin insanlar için olduğunu düşündük, Her şeyin ayağımıza gelmesinin çğdaşlık ve medeniyet olacağını düşündük ve bu hale geldik. Şimdi küresel ısınma tehditiyle karşı karşıyayız.


Ankara da bilgilerine baş vurduğum Türkiye Atom Enerjisi Kurumunda Araştırma Geliştirme Koordinasyon Dairesi Başkanlığında görevli Fizik Yüksek Mühendisi Sayın Ahmet Cangüzel TANER bakınız ne diyor bu konu hakkında:


" Dünya'da çalışan fabrikaların dumanları havada korkunç bir kirlilik yapıyor. Böyle olunca bu bu kara bulutlar güneşin dünya ya direk ışık vermesine sebep oluyor. Nasıl yazın koyu elbise giydiğimizde güneş çekiyor ve bizi yakıyorsa, aynı dünya da bu güneşten normalin üstünde sıcaklık alıyor yani bir nevi absürdleme yapıyor. Böyle oluncada buzullar eriyor."


Gerçekten ilginç geldi bana. Ankara da bu konu hakkında çalışmalar sürüyor. Mecliste bir komisyon toplandı.


Bu olay bütün dünyanın ortak kaderi. Kaçılacak bir yer yok ama hava kirliliğinden ancak şimdilik kurtulmamızın bir alternatifi var gibi o da Taraklı gibi havası temiz bir yere kaçmak, kendisi küçük ama hayatı büyük bir Taraklı orası...


Sonsuz sevgi ve saygılarımla

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Nurullah ÇETİN
9.02.2007 / 14:18:40
s.n. Editör yazmış olduğun yazıdan ve içinde bulunduğumuz"KÜRESEL ISINMA" diye adlandırılan büyük sorunu bizlere aktardığın için sana teşekkür ederim.Bende bu yazına katılıyorum.Bu soruna insanların sebep olmasından dolayı üzülüyorum.Ve günümüzde insanların tamamen makinalı hayata geçmesi beni gerçekten şaşırtıyor.Teknoloji gerçekten çok çabık gelişiyor ve insanları her geçen gün kendine bağlıyor.Buda insanların tenbelleşmesine neden oluyor."ESKİ TOPRAK" diye adlandırdığımız insanlar günümüz insanından daha dinç gözüküyor.Buda günümüz insanının nekadar tenbel olduğunu gösterir.Benim tek dileğim teknolojiye fazla kapılmamak.Teknolojiden yararlanalım ama fazla kapılmayalım.Zararı kendimize olur.SAYGILARIMLA...

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.