Geri

Tarih Kokan Kent 'Taraklı'

EMİTT 2013’te Damgamızı Vurduk
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Herkesin bir televizyon reklamında “Mümkünlü” diye tanıdığı; Sakarya’nın incisi tarihe tanıklık yapan Sakin şehir Taraklı; Dünya’nın en büyük 5 turizm fuarından biri olan EMİTT 2013’te, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Bu yıl 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar alanında 17. gerçekleşen “Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı”nın EMITT 2013’te 8. Holl’de Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Batı Karadeniz Kalkınma Birliği’ne (BAKAB) bağlı illerle Salonu’nda Sakarya Valiliği’ne ayrılan bölümünde stand açan Taraklı Belediyesi; fuar süresince ziyaretçilere, ilçenin meşhur “Köpük Helvası, Uğud Tatlısı, ilçede kurulmakta olan ve Bakanlar Kurulu kararı ile turizm merkezi ilan edilen Taraklı Termal’i tanıttı.

Valiler Taraklı standında
Taraklı Belediyesi Başkan Vekili Naim Nalbant, Taraklı Belediyesi Zabıta Amiri Hasan Arvasi’nin 4 gün görev yaptığı Sakarya İl Kültür Müdürü Hüseyin Yorulmaz ve AFA Kültür Merkezi Sorumlusu Volkan Nurcalı’nın da Sakarya Valiliği adına koordinatörlüğünü yürüttüğü standı; Sakarya Valisi Mustafa Büyük; Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Yalova Valisi Esengül Civelek ve Taraklı eski Kaymakamı Tuncay Engin ziyaret edenler arasında yerini aldı.

Her şeyi ile Taraklı tanıtıldı
Merkezi İtalya’da olan Cittaslow tarafından Türkiye’de 8 kente verilen “Sakin Şehir” unvanına sahip Taraklı; aynı zamanda UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine de aday gösterildi. Taraklı İlçesi; EMİTT 2013’te; 100 yıllık tarihi köpük helvasından, Simsir Ağacından yapılan el yapımı kaşıklar, kanser hastalarına şifalı gelen ve buğdaydan yapılan Uğud Tatlısına, enginara ve Taraklı Termal ile tarihi konaklara bir çok özelliğini tanıtma fırsatı buldu. Taraklı Termal; fuarın 2. günü Ulusal ve yerel medya ile katılımcılara hazırlanan 9 ilin özel kahvaltısında; Taraklı’nın meşhur “Uhud Tatlısı, Köpük Helvası ve Cevizli Çörek” ikramında bulundu.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

isimsiz mesaj
27.01.2013 / 15:40:06
Herkesin bir televizyon reklamında “Mümkünlü” diye tanıdığı; Sakarya’nın incisi tarihe tanıklık yapan Sakin şehir Taraklı; Dünya’nın en büyük 5 turizm fuarından biri olan EMİTT 2013’te, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Bu yıl 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar alanında 17. gerçekleşen “Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı”nın EMITT 2013’te 8. Holl’de Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Batı Karadeniz Kalkınma Birliği’ne (BAKAB) bağlı illerle Salonu’nda Sakarya Valiliği’ne ayrılan bölümünde stand açan Taraklı Belediyesi; fuar süresince ziyaretçilere, ilçenin meşhur “Köpük Helvası, Uğud Tatlısı, ilçede kurulmakta olan ve Bakanlar Kurulu kararı ile turizm merkezi ilan edilen Taraklı Termal’i tanıttı. Valiler Taraklı standında Taraklı Belediyesi Başkan Vekili Naim Nalbant, Taraklı Belediyesi Zabıta Amiri Hasan Arvasi’nin 4 gün görev yaptığı Sakarya İl Kültür Müdürü Hüseyin Yorulmaz ve AFA Kültür Merkezi Sorumlusu Volkan Nurcalı’nın da Sakarya Valiliği adına koordinatörlüğünü yürüttüğü standı; Sakarya Valisi Mustafa Büyük; Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Yalova Valisi Esengül Civelek ve Taraklı eski Kaymakamı Tuncay Engin ziyaret edenler arasında yerini aldı. Her şeyi ile Taraklı tanıtıldı Merkezi İtalya’da olan Cittaslow tarafından Türkiye’de 8 kente verilen “Sakin Şehir” unvanına sahip Taraklı; aynı zamanda UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine de aday gösterildi. Taraklı İlçesi; EMİTT 2013’te; 100 yıllık tarihi köpük helvasından, Simsir Ağacından yapılan el yapımı kaşıklar, kanser hastalarına şifalı gelen ve buğdaydan yapılan Uğud Tatlısına, enginara ve Taraklı Termal ile tarihi konaklara bir çok özelliğini tanıtma fırsatı buldu. Taraklı Termal; fuarın 2. günü Ulusal ve yerel medya ile katılımcılara hazırlanan 9 ilin özel kahvaltısında; Taraklı’nın meşhur “Uhud Tatlısı, Köpük Helvası ve Cevizli Çörek” ikramında bulundu.
Hasan ARVASİ
28.01.2013 / 09:10:25
Bizleri Emitt fuarı boyunca hen an yanlız bırakmayan ve sponsor olarak katkılarını esirgemeyen Taraklının tanıtımı için elini değil gövdesini taşın altına koyan Taraklının temsili için kendi imkanlarınca sponsorluk görevini en güzel şekilde yerine getiren izzettin KÖMÜRCÜ kardeşime buradan sevgi selam ve saygılarımı sunuyorum

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.