Geri

Turizm de Kan Damarları Açılmalı.

Turizm denildiğinde önce temizlik ön plana çıkmalıdır
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

 

 

Taraklı son dönemde turizmle hareketlilik kazandı. Yapılan yatırımlar ve tanıtım çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.

Turizm konusunda çok geniş potansiyellere sahip olan kültür turizminden doğa turizmine kadar birçok alanda ilgiyi üzerinde toplayan Taraklı yavaş yavaş kabuğunu kırmaya başladı. Turizm konusunda çalışmalarını arttıran Taraklı sağlam adımlarla ilerliyor.

Fakat eksik noktalarda mevcut

Taraklı’nın tarihine ışık tutan mekânlardan biride merkezdeki Kültür Evidir.

Taraklı’ya gelen turist ilk önce Kültür Evi’ni geziyor. Bu tarihi binanın geçmişi çok görkemli ve şu anda içerisinde kültürel zenginliklerimiz çok fazla

Turizm denildiğinde önce temizlik ön plana çıkmalıdır. Turizm mekânlarının ve bu mekânların çevresinin temizliğine önem verilmedikten sonra yöresel ürün satan iş yerleri çok güzel olmuş, Taraklı’ya ulaşım çok rahatmış, tarihi evlerin restorasyonu yapılmış ne önemi var.

Şunu açıklıkla ifade etmek isterim. Taraklı’ya gelen misafirler gerçekten çok hoş görülü davranıyorlar. Taraklı’ya gelen misafir ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamak istiyor. Konaklamadan tutunda yeme içme ihtiyacına varana kadar. Bu da turizmin temel taşlarından biridir.

Bir başka önemli sıkıntıdan da kısaca söz etmek istiyorum. Restorasyonuna uzun zaman önce başlanan tarihi binalar var. Ne yazık ki restorasyon çalışmaları bitmek bilmedi.

Evet. Turizmin daha fazla ilerlemesini istiyorsak Taraklı’nın kan damarlarının açılması gerekiyor. Turizm Taraklı için gerçekten çok önemli. Turizm değerlerimizi sadece anlatmakla değil onları korumakla ivme kazandırabiliriz.

Taraklı’nın turizmde hak ettiği yerlere geleceğine inanıyorum.

Ve yaklaşan Turizm Haftasını şimdiden kutluyorum.

Tekrar görüşmek dileğiyle Hoşçakalın.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

ARSLANERCAN
20.03.2013 / 10:25:22
taraklı belediyesin altıntaki tuvalet taraklının belediyesinin yüz karası ya kapatın iptal edin veya bakımını doğu dürüz yapın yazıklar olsun .tuvalete giren yabancılar nasıl cıkacaklarını bilemiyorlar .
emre gürel
21.03.2013 / 09:48:34
temizlik konusuna yüzde yüz katılıyorum. bence Taraklının yıllardır var olan fakat bilerek gözardı edilen bir sorunu daha var oda evsel ve benzeri atıkların yani çöplerin depolanması ve bertaraf edilmesi ile ilgilidir. bu çöpler yıllardır vahşi depolama dediğimiz ilkel bir şekilde göynük deresine dökülmekte ve orada yakılarak suyun içine atılarak bertaraf edilmeye çalışılmaktadır. bunun çevreye ve bu sudan sulama yaparak tarım yapan köylülere verdiği zararı söylemeye bile gerek yok. Taraklı için taraklı turizmi içinde zararı vardır. kışın bu sorun kendisini göstermiyor. fakat yazın daha taraklının içine girerken müthiş bir pis koku karşılıyor insanı. hele akşam olunca taraklının o tarihi evlerinin arasında dayanılması güç bir koku eşliğinde geziyorsunuz. bu taraklının bir yüz karasıdır ve yıllardır yetkililer buna bilerek göz yummaktadır. çünkü yetkili dediğimiz bu insanlar o çöplüğün oluşmasını kendi elleriyle sağlamışlardır.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.