Geri
Erol AFŞAR Erol AFŞAR Erol Afşar

Kendimize Format Atalım

SİZDEN GELENLER
Yayın: Güncelleme:

Kullar hayata online takılır ve Allah kulunu her zaman çevrimdışı takip eder.
O ancak istediğine selam verir ve ancak dilediğine duyurur.
Kaç milyon megapixel olduğunu tahmin bile edemeyeceğimiz bir çözünürlükle
bilir kalbimizi. Allah her şeyi en iyi bilendir.
Bize sabır ve kanaat dediğimiz müthiş bir anti virüs bağışlamasına rağmen, sistemimizi çökertse de bütün gafletlerimiz, o kendimize format atıp ona dönebileceğimiz bütün ağlarımızı açık tutarak tövbelerimizi sonuna kadar kabul eden tek varlıktır.
Kirli bilgilerden uzak sonsuz bir ilim abidesidir ve yalnızca bir tık ötededir. Biz hard diskimizi ne kadar lüzumlu lüzumsuz bilgilerle doldursak da, o bize iyiyi ve kötüyü ayrı klasörlerde tutarak kötü olanı tarayıp iyiye çevirebilme kabiliyeti bağışlamıştır.
Ömrümüzün neredeyse yarısını kaydedebileceğimiz ömür GB hafıza kartı bulunan
ve adına göz dediğimiz bir kamera vererek her şeye görsel şahitlik edebilmemizi, kaydettiklerimizi gözlerimizi kapatıp dinlenirken montajlayabilmemizi sağlamıştır. Her şeye görsel bir kanıt arayan insana somut bir imkân sunmuştur.
Yeryüzünü bize mescit kılarak kapsama alanındaki her yeri biz kullarının hizmetine tayin eden yaratıcı minimum 4GB Rem ve her yerden 5G hızında ona ulaşabilmemizi sağlamıştır.
Bing bang'den bu yana peygamberler aracılığıyla yolladığı iletilerle hayatımızın monitörünün ekran kartını yenileyerek her şeyi daha net görebilmemize olanak sağlamıştır. USB ile bize bağlanan dostlarımızdan bize geçen virüslerimizi temizleyecek gücü vermiştir.
Allah kullarına kaldıramayacağı hiçbir programı yüklememiştir.
Allah müthiş bir hackerdir. Kulunun web sayfasında kendisinden başka hiçbir şey görmek istemez ve hemen heckler. Bu yüzdendir ki, ondan daha çok sevdiğimiz hiçbir şey bizim değildir.
Müthiş bir mimardır. Yeryüzünü, gökyüzünü ve galaksiyi en makro haliyle dizayn etmiştir. O bir makine mühendisidir ve icat ettiği insanı gelmiş geçmiş ne bir insan figürü nede bir cerrah henüz tam olarak keşfedememiştir.
Gerçek bir edebiyatçı, insanı hayretler içerisinde bırakan bir ressamdır.
Dünyanın en ünlü ressamları birbirinden farklı maksimum 100-150 insan portresi çizebiliyor iken Allah, yeryüzüne gelmiş geçmiş bütün insanların çehrelerini ten çizgilerini parmak izlerini ve genlerini birbirinden farklı tasarlamıştır.
Biz bütün fişleri çekip bütün sigortaları attırsak da, Allah tövbe kapılarını ardına kadar açmış bizi bekliyor olacaktır ta ki, bütün termik santraller yok olup var olan bütün klasörler hükmünü yitirinceye kadar... (Sümeyye Çamyar)

Mesele Kuyumcuyu Bulmak!!!
Vaktiyle bir Bilge, yıllarca yanında yetiştirdiği öğrencisini sınamak ister. Onun eline çok parlak ve gizemli görüntüye sahip iri bir nesne verip:
"Oğlum" der, bunu al, önüne gelen esnafa göster, kaç para verdiklerini sor, en sonra da kuyumcuya göster. Hiç kimseye satmadan sadece fiyatlarını ve ne dediklerini öğren, gel bana bildir.
Öğrenci elindeki ile çevresindeki esnafı gezmeye başlar. İlk önce bir bakkal dükkanına girer ve "Şunu kaça alırsınız?" diye sorar.
Bakkal parlak bir boncuğa benzettiği nesneyi eline alır; evirir çevirir; sonra: "Buna bir tek lira veririm. Bizim çocuk oynasın" der.
İkinci olarak bir manifaturacıya gider. O da parlak bir taşa benzettiği nesneye ancak bir beş lira vermeye razı olur.
Üçüncü defa bir semerciye gider: Semerci nesneye şöyle bir bakar, "Bu der "benim semerlere iyi süs olur. Bundan "kaş dediğimiz süslerden yaparım. Buna bir on lira veririm."

En son olarak bir kuyumcuya gider. Kuyumcu öğrencinin elindekini görünce yerinden fırlar.
"Bu kadar değerli bir pırlantayı, mücevheri nereden buldun?" diye hayretle bağırır ve hemen ilâve eder. "Buna kaç lira istiyorsun?" Öğrenci sorar: Siz ne veriyorsunuz?"
"Ne istiyorsan veririm. Ne olur bunu bana satın. Dükkânımı, evimi, hatta arsalarımı vereyim."
Öğrenci emanet olduğunu, satmaya yetkili olmadığını, ancak fiyat öğrenmesini istediklerini anlatıncaya kadar bir hayli dil döker.
Mücevheri alıp kuyumcudan çıkan öğrencinin kafası karma karışıktır. Böylesi karışık düşünceler içinde geriye dönmeye başlar.
Bir tarafta elindeki nesneye yüzünü buruşturarak 1 lira verip onu oyuncak olarak görenler,
Diğer tarafta da pırlanta, mücevher diye isimlendirip buna sahip olmak için her şeyini vermeye hazır olan ve hatta yalvaran kişiler..
Bilge hocasının yanına dönen Öğrenci büyük bir şaşkınlık içinde başından geçen macerasını anlatır.
Bilge hoca çok kısa cevap verir "Bir şeyin kıymetini ancak onun değerini bilen anlar ve onun değeri bilenin yanında kıymetlidir."
Her insanın hayatında varlığını ve değerini bilen, hisseden, fark eden kuyumcular mutlaka vardır.
Mesele kuyumcuyu bulmaktır… (Alper Acar)

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Mustafa ÖZBİLGE
24.01.2010 / 20:05:13
Allah'ı hacker, insanı da computer olarak algılayan sağcı-muhafazakar kafaların ne kadar karışık olduğunu görün işte! Allah'a hacker gibi, çirkin bir kavramın yakıştırılmasının, ne tür bir tehlike olduğunun farkında olamayanların hâlini, bir gaflet olarak karşılayabiliriz ancak. Sakın mecaz demeyin! Biz mecazı biliriz. Teşbihte hata olmaz da demeyin. Allah'ı benzeyen yapmışsanız, benzetilendeki hatalarınızın affedilemez olacağını biz değil Allah söylüyor. "Allah edebiyatçı, Allah ressam..." Bu saçmalıklar, modernizmin, insanın zihniyetinde açtığı koca koca deliklerdir. Bunu da bir dil üzerinden yapmaktadır, ki o dil, esma-i hüsnayı da size böyle şaşkın bir şekilde sunar. Yazıyı her kim yazmışsa veya köşesine taşımışsa düzeltsin. T.C'nin okullarında kafası yeterince karışan çocukların, ALLAH algısı daha fazla bulandırılmasın lütfen. Bir de teknolojiyle karşılaşan insanların bu durumuna Taraklı'da "Gökköömedik" derler. Sanırım bu bile her şeyi açıklar.
ufuk şen
24.01.2010 / 22:24:42
"her görüşe yer verilecek deniliyor. Elbette beğenirsiniz beğenmezsiniz
ufuk şen
24.01.2010 / 22:30:01
Bu gazetede, "her görüşe yer verilecek" anlayışı hakim. Elbette siyahla beyazı tartışırken beyin fırtınası yapıyoruz, öğrendiklerimiz oluyor. Karşınızdaki fikri beğenirsin beğenmezsin. Ama yazarın bu son yazısı zıvanadan çıkmış. Bu bir fikir yazısı değil, bu siyahla beyazın tartışılması değil. Bu resmen ALLAHA şirk koşmak.
Mustafa ÖZBİLGE
25.01.2010 / 00:40:04
"Yok, hayır,yanlış anladınız, bu yazıda, bizim muradımız, Modernizmin, insanı makine olarak tasarlamasına, Tanrı'yı da bir mühendis yapmasına karşı, çarpıklığın resmedilmesidir." diyerek kinaye yaptığınızı söylerseniz (modernizmi iğnelediğinizi). Bunu anlayabiliriz. O zaman: Biz bu yazıda Allah'ı övmüyotuz, sadece modern insanın, insan ve Tanrı tasavvurunu resmediyoruz, diyebilirsiniz. Eyvallah deriz. Yalnız yeniden tekrarlayalım. Allah'ın sıfatlarından gayrı olanların, hele hele günümüz dilinde alelade kullanılan sıfatların, O'na yakıştırılması uygun değildir. Zaten, biz modern eğitimin tezgahından geçmiş bireylerin, bu inceliği fark etmesi de pek kolay olmuyor. o zaman, meselemiz, modern eğitimin düzleştirici sistemine gelip dayanıyor. Eğ-diren eğitimin, eğilen yetiştiren, eğdirici sistemine.
Kadir DEMİR
22.01.2010 / 16:27:40
adam gibi konularla okur karşısına çıkacaksanız amenna... saçma sapan yazılarla gelmeyin kardeşim karşımıza...BENCE YAZINIZI EDİTLETİN,daha hayırlı olur

YAZARIN SON YAZILARI

Bakalım Neşter Kime Batacak!!!

Bakalım Neşter Kime Batacak!!!

Zulüm İle Abad Olunmaz

Zulüm İle Abad Olunmaz

Doğrudur; Çoğu Kuru Gürültü!

Doğrudur; Çoğu Kuru Gürültü!

Beyin Yıkama Ya da Kolektif Şuur

Beyin Yıkama Ya da Kolektif Şuur

Çoktan Seçmeli Bir Soru

Çoktan Seçmeli Bir Soru

La ilahe illallah

La ilahe illallah

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.