Geri
Erol AFŞAR Erol AFŞAR Erol Afşar

Yalandan Kim Ölmüş!

Yayın: Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı döneminde, KPSS'den sadece 43 puan alan bir yakınını, Van'da bir liseye öğretmen olarak atadığı iddiasıyla köşeye sıkıştırılan, AKP'nin en dürüst, en doğru, en Allah'tan korkan, en demokratik, en insan haklarına saygılı ve en çok konuşan eski bakanı Hüseyin Çelik, günler sonra nihayet suskunluğunu bozup, hakkındaki iddialara cevap verdi.
Diyor ki;
"657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4-B maddesine göre görevlendirilecek sözleşmeli personelin KPSS puanına göre görevlendirilmesinin 28 Haziran 2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından, sözleşmeli öğretmen görevlendirilmesinin ilk defa 22 Ağustos 2007'de yapıldı.
Esasların yayınlandığı 28 Haziran 2007 tarihinden önce görevlendirilecek sözleşmeli öğretmenler ile ilgili esaslar bakan onayı ile belirlenmekteydi.
Bahsi geçen esasların yayınlandığı 28 Haziran 2007 tarihinde önceki 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4-C maddesi kapsamındaki öğreticilerin 4-B 'ye geçirilmesi, yargı kararı doğrultusunda görevlendirilmesi gerekenler bir takım sebeplerle zamanında müracaat edemeyenler ve müracaat ettikleri halde belgesi eksik olanların yaptığı başvurular değerlendirilmiş, bakanlığımızın öğretmen ihtiyacı da gözetilerek bakan onayıyla görevlendirilmeleri gerçekleştirilmiştir.
Haberde ismi geçen Yahya Erdoğanlı'nın görevlendirilmesi de bakanlığım dönemde bu kapsamda, söz konusu esasların yayınlandığı tarihten önce 9 Nisan 2007 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
Açıklandığı üzere Yahya Erdoğanlı için özel bir işlem yapılmayıp, yapılan iş bakanlığın o tarihteki genel uygulamasıdır.
Daha önce defalarca gündeme getirilen, bu sefer yine sayın sendika başkanı tarafından zikredilen Beytullah Yağız'ın durumunun da tamamen aynı olduğu defalarca kamuoyu ile paylaşılmıştır.
MEB iş ve işlemlerini Anayasa, yasa, tüzük ve yönetmelikler çerçevesinde yürütmektedir. Tüm bakanlık sürem boyunca hiçbir meşruiyet dışı işlem ve eyleme müsamaha edilmemiştir. Özellikle sendika başkanının konu ile ilgili olarak yaptığı açıklama gerçek dışıdır. Bir eğitimcinin konunun aslını bilmeden böyle ithamlarda bulunması, itham sahibi açısından talihsizliktir."
Hüseyin Çelik, uzun süren sessizliğin ardından onca düşünme ve kurgulama şansına çok iyi kullanacak ve bizim Genel Başkanı çok kötü uf edecek diye beklerken, okuyanında, yazanında, işin içinde olanının da, tekniğini bileninin de hiçbir şey anlamadığı böyle garip, ilgisiz bir savunma ile karşılaşmak doğrusu beni oldukça şaşırttı.
Hani, o kadar ıkındın sıkındın, düşündün de çıka çıka bu mu çıktı ey Hüseyin Çelik, dedirtti bana resmen.
Neyse, bu da muhataplarının cevabı;
Eski Milli Eğitim Bakanı atamayı, kendi ifadesi ile görevlendirmeyi kendisinin yaptığını söyleyerek, Türk Eğitim Genel Başkan İsmail Koncuk'u haklı çıkarmıştır. Ancak, Çelik her zamanki gibi yalan beyanda bulunmuş ve Nisan 2007 tarihinde sözleşmeli öğretmen atamasının hiçbir kurala bağlı olmadığını ve görevlendirme yapma yetkisinin kendisinde olduğunu söyleyerek kamuoyunu bir kere daha aldatmaya çalışmıştır.
Sayın Çelik açıklamasında, Burhan Kayatürk'ün abisi olmadığını, dolayısıyla damadı da olamayacağını açıklamıştır. Ancak, Hüseyin Çelik, Hacı Naif Kayatürk'ün kim olduğundan bahsetmemiştir. Söz konusu kişi Burhan KAYATÜRK'ün amcasıdır ve sözleşmeli öğretmen olarak görevlendirilen Yahya Erdoğanlı'nın kayınbabasıdır.
Hangi şekilde olursa olsun görevlendirilen Yahya Erdoğanlı ile Burhan Kayatürk arasında akrabalık ilişkisi vardır.

Yine Yahya Erdoğanlı ile aynı tür görevlendirme olan Beytullah Yağız adlı öğretmenin 57 puan ile Van iline sözleşmeli Matematik öğretmen olarak atanmasının şaibeli olduğu Türk Eğitim-Sen tarafından açıklandığında da Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada olayı şöyle örtbas etmeye çalışmıştı;
"Şimdi, bakın Van'da bir öğretmenin atamasını gazeteler de yazdı. Arkadaşlar, eskiden 4/B'yle atama KPSS'ye tabi değildi. KPSS'ye tabi değilken atanan bir öğretmeni yazdılar.
Efendim, usulsüzlük var dediler. Ben de bütün milletin huzurunda ilan ediyorum, yaptığımız… Bütün, bakın sözleşmeli öğretmenler de dâhil olmak üzere ama 2007'de bu 4/B'nin de KPSS kapsamına alınmasından sonra… Eğer, 75 puana sahip olan kişi atanmamış da 74 puana sahip kişi atanmışsa bütün millet adına benim yakama yapışabilirsiniz. Yok böyle bir şey. Bütün samimiyetimle bunu yüksek sesle iddia ediyorum, bu kadar güvenerek söylüyorum."
Hüseyin Çelik doğruları söylemiyor, söyleyemiyor, kıvırıyor.
MEB'in bu duruma ait iki genelge bulunmakta ve ikisi de Hüseyin Çelik'in yalan söylediğini ispatlamaktadır.
Velhasıl Hüseyin Çelik çırpındıkça batıyor, batması bir yana burnu ha bire uzuyor.
Sevenleri ve dibinden ayrılmayanları bugünlerde biraz dikkat etsinler ki bir taraflarına değmesin…

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

martos
27.08.2010 / 10:37:38
hocam selam ve saygılar öncelikle ben bir şeye vurgu yapmak istiyorum arınç bey zade ne demişti hatırlayın ne anayasa ne yargı kalıcak dememişmiydi nur topu gibi bir fetoş yönetimimiz oldu ben şimdi arada bana sataşanlara sorma isterim nerde hani demokrasi hanefi avcı testiyi kırdı bence uyan ey türk milleti uyan
Nezih Karabıyık
28.08.2010 / 09:11:47
Anayasa değişikliği söylemlerinde yaptıkları eksik beyan ve timsah göz yaşları ile elde edecekleri sonuç istedikleri gibi çıkarsa bu açıklamayıda yapmayabilir.İşleri uyutmaca, aldatmaca. Tüm işleri ve beyanları karşı tarafın anlayacağı veya öğrenmek istediklerini ifade etmek değil, sadece kendilerinin ne anlatmak istediklerini ifade etmek. Biliyorlarki ANAYASA MAHKEMESİNDE VE HSYK'DA İSTEDİKLERİ DEĞİŞİKLİKLERİ YAPAMAZLARSA YÜCEDİVANDA İŞLERİ ZOR. ZATEN ANAYASADA OLAN KADIN VE ÇOCUK HAKLARI İLE İLGİLİ MADDELERDEKİ BASİT KELİME VEYA CÜMLE DEĞİŞİKLİĞİ YENİ BİR HAK KAZANDIRMIYOR. AMA BÖYLE MASUM MADDELERDEKİ DEĞİŞİKLİKLERİ YENİ HAKLAR SAĞLIYORUZ DİYE KAMUOYUNA AÇIKLAMALARI VE HER MİTİNGLERİNDE BUNLARDAN BAHSETMELERİ ANCAK SAKLADIKLARI VE ESAS AMAÇLARI OLAN MADDELERDEN HİÇ BAHSETMEMELERİ GERÇEK YÜZLERİNİ ORTAYA KOYUYOR. ÜLKESİNİ SEVEN, GELECEĞİNİ ÇOCUKLARINI DÜŞÜNEN VE SEVEN HERKESİN CEVABI HAYIR OLACAKTIR BUNU BİLMİYORLAR. TÜM HEMŞERİLERİME HAYIRLI GÜNLER DİLERİM.
MEHMET RAİF
2.09.2010 / 13:21:27
Hanefi avcı nın testi si var mıydı ki kırılsın??? Yazar doğru söylüyor yalandan kim ölmüşşşş... Yıllardır yalan söylenir bugün ak yarın aka kara denir bu ülkede. hatta gelse iktidarı azamları kendileri de benzer yada daha kötü bir paket hazırlayacaklar ve evet dedirteceklerdi taraftarlarını... ama emir böyük yerden geldiği için sayın yazar döktürmüş.. Düne kadar idamı kaldırırken bir şey yoğidi... Sonralarda ip atmalar başlamış idi... Şimdi de başka şeyler var. akp oylanmıyor anayasanın 26 maddesi oylanıyor efendim.En kötü sivil anayasa en iyi asker anayasasından daha iyidir.Yıllardır askerlerin yaptığı tek şey öldürmek.Ama sayın yazar düne kadar ecevit titrerken ülkenin başbakanına kötü laf edilmez anlayışı yaymaya çalışırken şimdi ağzına geleni ifade ediyor ve kimse sesini çıkartmıyor... Demokrasi farkı mı acaba.Neydi ??? Doğru " yalandan kim ölmüş"

YAZARIN SON YAZILARI

Bakalım Neşter Kime Batacak!!!

Bakalım Neşter Kime Batacak!!!

Zulüm İle Abad Olunmaz

Zulüm İle Abad Olunmaz

Doğrudur; Çoğu Kuru Gürültü!

Doğrudur; Çoğu Kuru Gürültü!

Beyin Yıkama Ya da Kolektif Şuur

Beyin Yıkama Ya da Kolektif Şuur

Çoktan Seçmeli Bir Soru

Çoktan Seçmeli Bir Soru

La ilahe illallah

La ilahe illallah

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.