Geri
Enes ÇINAR Enes ÇINAR Aklımdan Fikrimden

Anneler Günü Neden Pazar Günü

Yayın: Güncelleme:

İyi ki bu yıl da "Anneler Günü" pazar gününe denk geldi(!) Yoksa Güneşin altında günün anlam ve önemini belirten bir öncekine bir önceki yıldan kalan protokol konuşmalarını dinleyip, ilgili atasözleri ve şiirler okuyup derin kolda hizaya geçip, uygun adım yürüyüşü yapmak zorunda kalabilirdi minicik çocuklar, her biri annelerinin şefkatli bakışları altında. Sonra bu çocuklar büyüyüp pilot, doktor, mühendis olduklarında akılları başlarına gelirdi ve o gün güneşin altındaki kendilerine işkence gibi gelen tekrarlanan ritüele götürülmelerine annelerinin neden izin verdiğini sorgulayıp, onlara düşman kesilip, annelerini yaşlılıkta, pazardan gereksizce alınmış fakat taşınmak istenmeyen bir yükmüş gibi bir kenara bırakmak isteği doğabilirdi içlerinde. Anneler Gününü, mayıs ayının ikinci pazar günü olarak belirleyen elemanlar bunu düşünmüş olmalı ki, böyle bir karar almışlar.

Dalga mı geçiyorum?

1 - Evet, dalga geçiyorum "Anneler Günü", "Babalar Günü", "Falanlar Günü", "Filanlar Günü"... Altın günü mü tertip ediyorsunuz? Anne bu.. renkler ve zevkler yerine göre tartışılabilir, fakat anne sevgisi veya annenin çocuğuna sevgisi tartışılmaz.

2- Hayır, dalga geçmiyorum. "YUH!" diyorum. Annesini babasını ihtiyarlığında huzur evlerine terk edenlere ve ilgili günlerde ziyaretine gidip, utanmadan şirinlik gösterenlere. Hiç gitmeyenler de var tabii. Onlara sözüm kısa: "OHA!"

3- Gazeteci gözüyle bakıyorum: Anneler Gününün pazar gününe denk gelmesinin biz gazeteciler açısından da önemi büyük. Bilirsiniz, pazar günleri gündemin nabzı genelde düşük olur. Kış günüyse, ve güneş açmışsa insanların sokağa çıkması haber konusudur. Anneler günü için de Sivil Toplum Örgütlerinin ve Belediye gibi kurumların etkinlikleri haber konusudur. Neredeyse her kategori için seçilen yılın anneleri, o bölgedeki en yaşlı anne bizim için haber konusudur. Bir devlet büyüğünün, annesinin elini o gün öpmesi de. Günün anlam ve önemini genelde bir önceki yıldan kalma yazılarla köşelerimize taşırız. Bizi yadırgamayınız; biz işimizi yapıyoruz.

4- Ekonomik gözle bakıyorum: Anneler Gününün pazar günü olmasının bir diğer faydası da, hediye alanların hediyelerini bir an önce alıp, pazar günü dinlenecek işletmelere de dinlenmeleri için izin vermesidir. Ekonomiye katma değeri vardır. Hep o işletme sahiplerinin de anneleri var.

Şimdi çıkalım biz de kerevetine. Madem yapmışlar böyle bir gün... Pazar günü de genelde tatil. İmkanınız varsa, şimdiden başlayın bunu yıllık değil, daha sık tekrarlamaya... Anneniz yanınızdaysa kıymetini bilin oturun kaç kardeşseniz dizinin dibine. Varsa eşleriniz çocuklarınız, hep beraber. Gerekirse, susun oradayken, o anın hiç bitmemesi huzuruyla yaşayın.

Gökten elma düşmüş, anne yememiş, çocuklarına bölüştürmüş.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

ufuk şen
14.05.2012 / 13:55:54
Yerinde tespitler. tebrik ediyorum

YAZARIN SON YAZILARI

İki Kıta

İki Kıta

Enes Çınar'ın Şiiri
Başı Bozuk Bekleyiş

Başı Bozuk Bekleyiş

Bir barbar bir barbara bakışlarıyla bozgunculuk başlatmakta.
Kusura Bakayın Ama, Logo Meselesi

Kusura Bakayın Ama, Logo Meselesi

Bu bir Taraklı Kaymakamlığı Yeni Logosu Eleştiri Yazısıdır. Övgü/Sövgü yazısı değil.
100 yıl + 1

100 yıl + 1

Çok uzun bir yazı... Ama dinlene dinlene okumanızı tavsiye ederim.
Bir Taraklı Sevdalısı Ali Vahit Tüzün

Bir Taraklı Sevdalısı Ali Vahit Tüzün

Ali Vahit Tüzün anısına...
İlim fen çok ilerlerdi

İlim fen çok ilerlerdi

Bir asırlık bir ömürden bir kaç şey. Dedem Koca Hafız Mehmet Akbulut hakkında. 3 Padişah, 4 Halife ve 9 Cumhurbaşkanı Görmüş.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.