Geri
M. Ali ÇINAR M. Ali ÇINAR Onuncu Köy

İki Yılda Emekli Olmak

5 yılda 550 vekil seçeriz,
Kısa yoldan emekli olsunlar diye,
Kendi ellerimizle gider oy veriz,
Ülkemizi sevip saysınlar diye.

Yayın: Güncelleme:

Ne kolay değil mi? iki yıl da emekli olmak. Bir tarafta 60 yaş, bir tarafta 27, enteresan değil mi? Evet değerli dostlar, Burası Türkiye Cumhuriyeti. Bir tarafta vekiller, bir tarafta asiller. Ama bu ülkede asiller mağdur, vekiller Mamur. Nasıl mı? Gelin beraber düşünelim. Asillerin seçtikleri vekiller önce kendilerini garantiye alan yasaları çıkarıyorlar. Nedir o, derseniz, kıyak emeklilik yasası, hani bir zamanlar ufak tefek itirazlar sonucu ve sessiz kalan bir oy çokluğuyla vekillilerimizin sessizce kabul ettikleri Kıyak emeklilik yasası. Şimdi demeyin sana mı düştü tasası. Kıyaslayalım bakalım, asiller işe başlar ve kaç yaşında başlarsa başlasın, 60 yaşını doldurmadan emekli olamaz. Ya seçtiğimiz vekiller kaç yaşında vekil olursa olsun 2 yılın sonunda emeklidir. Hem de kıyak emeklilik. Emeklilik maaşlarını bilmiyorum ama normal memur maaşının en az iki katıdır. Kıyak emeklilik= itilmeden, kakılmadan, sorgulanmadan saygı görerek emekli olmaktır. Bu her kula nasip olmaz. Evet, beğenseniz de beğenmeseniz de bu böyledir arkadaş. Aynı ülkenin, aynı coğrafyasına da yaşıyoruz hepimiz. Ortada ki pasta belli. Paylaştırın bakalım adaletli, Herkes hakkına razı olsun. Ama Önce adaletli olsun. İsterseniz bunu bir hikâyeyle anlatalım sizlere. Mevlana Celaleddin Rumi’den, Hikâye şöyle,



Günün birinde Aslanlar, kurtlar ve tilkiler birlikte anlaşarak ortak av yapmaya karar kılmışlar. Ne avlarlarsa bölüşüm adaletli olacak, husumetli değil. Neyse gitmişler, avlanmışlar ve avdan dönmüşler.



Bir geyik, bir tavşan ve bir de keklik avlamışlar beraberce. İş gelmiş taksimata, yani adaletli bölüşmeye. Üç gruptan birer heyet seçmişler temsilen. Aslan ilk sözü kurtların seçilmişine vermiş. Demiş ki, yap bakalım şu adaletli bölüşmeyi. Temsilen seçilen kurt önce düşünmüş, aklından şöyle geçirmiş. Şimdi ortada bölüşülmeyi bekleyen bir geyik, bir tavşan birde keklik var. Dağların kıralı Aslanlar bu payın en büyüğüne layık. Kurtlarda tavşanı alsınlar. Keklik de Tilkilere kalır. Ve hemen sesli söylemiş düşündüğünü. “Geyik Aslanların, Tavşan Kurtların, Keklikte Tilkilerin olsun” demiş. Bu taksimata Aslan sinirlenmiş ve Kükremiş, “olmaz böyle adaletsiz bir dağıtım, vurun boynunu” Kurt’un kelle gitmiş. Tilkiye dönmüş Aslan, “sen yap bakayım şu adaletli dağıtımını” Tilki bakmış pabuç pahalı başlamış taksimata ve iltifata “Ey dağların kralı, nimetlerin en güzeli sizin, kalırsa gerisi bizimdir. Geyik sizin şanınız, Tavşanda olsun hakkınız, keklikte olsun mezeniz” demiş. Kral Aslan hafif gülümsemiş ve sormuş, “Bu adaletli dağıtımı ne zaman öğrendiniz” Tilki de cevap hazır. “Kurt’un kellesi gittiği zaman efendim” demiş.



Bu hikâye böyle değerli dostlarım, Ya sizin hikâyeniz?



Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.



 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Metin ARI
12.06.2007 / 22:00:40
s.a cümleten, hocam helal olsun size korkmadan devam eleştirmeye, hikaye çok güzel hoşuma gitti biraz da güldüm hani, aman hocam dikkat edelim kurt un düştüğü duruma düşmeyelim bu arada tilkinin adaletinede razı gelmeyelim aslansa hiç olmayalım peki hocam ne olcağız biz!!! hayırlısı olsunn diyelim mücadeleye devam edelim topla silahla olmasın, konuşarak anlatarak yazarak mücadele edelim ALLAHIN adaletine güvenelim cümleten hoşça kalın.
ismail dağ
12.06.2007 / 23:05:14
Hocam kıyak emeklilik konusunda yerden göğe haklısınız:Örneğin bir devlet memuru 9 yıl 11 ay çalışsa ve bu arada kötü bir hastalığa yakalansa ya da maazallah ölse emekli bile olamıyor.Allah vermesin çoluğu çocuğu açıkta kalıyor.Ancak şu da bir gerçek ki herkes millietvekiline dokunuyor. 550 kişi olduklarından mıdır nedir çok göze batıyorlar.Onlar güzelce senaryosu yazılmış bir oyunun figüranları oluyorlar biraz baksanıza iktidara gelip iktidar bile olamayabiliyorlar.O yüzden senaryonun devamı için onlara ihtiyaç var asıl dokunulması gerekenler bence görünmez ve hiç bir zaman dokunulamayan ve akıllara bile getirilmeyen iktidar sahipleri var ortada.Kaç tane rektöre bu güne kadar dokunulabildi.Adamlar amudu ile götürüyorlar.Soruşturma izni bile verilmiyor.Bunların topu 550 kişi daha çok olup hiç bir ihtimalde dokunulmayan perde ardındakilerden de bahsetmek gerek.Çünkü onların sayıları çook daha fazla.Selametle kalın.

YAZARIN SON YAZILARI

Devlet ve Din

Devlet ve Din

Devletin yaşaması için Diyanet bir sigortadır.
Şeytanın Hilesi

Şeytanın Hilesi

Şeytanın metotlarını öğren, şeytanları göreceksin.
Biz Böyle Değildik Gardaş

Biz Böyle Değildik Gardaş

Biz Böyle Değildik Gardaş Bize Ne Oldu
Yine Sürpriz Çıkmadı

Yine Sürpriz Çıkmadı

Asgari Ücret Yine As-ga-ri-de kaldı
Yine Sürpriz Çıkmadı

Yine Sürpriz Çıkmadı

Asgari Ücret Yine As-ga-ri-de kaldı
İnsan Olmayı Öğrenemeden Ölmek

İnsan Olmayı Öğrenemeden Ölmek

Hayatı Boş Yere Harcamayalım

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.