Geri
M. Ali ÇINAR M. Ali ÇINAR Onuncu Köy

İnsan Olmayı Öğrenemeden Ölmek

Hayatı Boş Yere Harcamayalım
Yayın: Güncelleme:

İnsan olarak (eşrefi mahlûk) dünyaya gözlerini açan insanoğlu insanca yaşamadan bu gezegenden göçmek ne kadar acı bir durumdur. Hayatta en gerçek ve tartışılmayan tek şey ölümdür. Bu gerçeği bile bile hepimiz bu sınavdan geçiyoruz. Kim kazanıyor kim kaybediyor belli değil. Bunun hesabı bir yerde mutlaka bir gün çıkacaktır karşımıza. Düşünen, sorgulayan ve kendini muhasebe edenler bu işten karlı çıkacak kanaatindeyim. Düşünmek, sorgulamak ve hayatı doğru yaşamayı ilke edinenler mutlaka kazanacaktır. Bunun aksi ise kaybedenlerdir.
Her gün kazançlı olmak istiyor isek yapacağımız şeyler çok ağır değil aslında. İnsan önce kendinden sorumlu... Sonra en yakınlarından, annesinden babasından, eş ve çocuklarından birinci derecede sorumludur. Sonra yakınlarından, dostlarından, komşularından ve mahallesinden de sorumludur. Sonra köyünden, ilçesinden ve ülkesinden de sorumludur. Ve daha da ilerisi tüm dünyadan da…

Değerli dostlar bizim gücümüz ne ki, demeyelim. Elinden gelebilecek yardımları esirgemeden birlik ve beraberlik içinde bir güç elde edilebilir. Çevrende olup bitenlere karşı duyarsız olanlara sözüm yok. Onlar kendi halleriyle hâllensinler eğlensinler. Benim sözüm olup biten olayların karşısında vicdanı sızlayanlaradır. İşte o vicdanlı insanların bir araya gelerek, bir güç oluşturup birlikte hareket ederek her işten hayırlı bir sonuç çıkaracaklarına inanıyorum. Kasasını kesesini düşünenler ve ondan başka bir hayali olmayanların yolu açık olsun.
 
Peki, birlikte neyi nasıl yapmalıyız. Çevremizde olup bitenler diyorum. Eğer gözlerinizle gördüğünüz olumsuz bir şeye karşı tavır koyarak, bir mücadele yolunu seçer isek o gün kardayız demektir. Boş vermişlerle aynı kulvar da isek ziyandayız bunu böyle bilmemiz gerekir. 

Sonuç; Ölümlü bir dünyada yaşıyoruz. “Her nefis ölümü tadacaktır” (Ayet) er geç gerçekleşecek bu acı son acı bitmesin istiyor isek insani değerlere, çevremize, yetime, öksüze, yolda kalmışa velhasıl zorda ve darda kalanlara el uzatalım. Bunu yapmaya çalışanlar yok mu, var tabi. Bizde onları örnek alalım yapılan yanlışlara köstek, doğru yapılanlara da destek olalım. Zaman çabuk geçiyor. Ömürler son bulmadan kendimize gelelim diyor sağlık sıhhat ve afiyetler diliyorum.
Kalın sağlıcakla.

 

#omurler-kisa #zaman #gelip-geciyor

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Devlet ve Din

Devlet ve Din

Devletin yaşaması için Diyanet bir sigortadır.
Şeytanın Hilesi

Şeytanın Hilesi

Şeytanın metotlarını öğren, şeytanları göreceksin.
Biz Böyle Değildik Gardaş

Biz Böyle Değildik Gardaş

Biz Böyle Değildik Gardaş Bize Ne Oldu
Yine Sürpriz Çıkmadı

Yine Sürpriz Çıkmadı

Asgari Ücret Yine As-ga-ri-de kaldı
Yine Sürpriz Çıkmadı

Yine Sürpriz Çıkmadı

Asgari Ücret Yine As-ga-ri-de kaldı
Aymazlık ve Doymazlık

Aymazlık ve Doymazlık

Aymazlık ve Doymazlık

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.