Geri
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ Dıngıldak Masa

Belediye Başkan Adaylarımıza Tavsiyeler…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Yayın: Güncelleme:

 

31 Mart yerel seçimleri yaklaşıyor. Seçimler yaklaştıkça da yazılarımız kıymetleniyor. Gördüm ki geçtiğimiz haftalarda yazdığımız yerel seçimler ile ilgili yazılarımız sonrasında bir sonraki hafta yazacağımız yazı merakla bekleniyor. Ramazan ayına yaklaştığımız şu günlerde bu hafta da büyük kıymet taşıyan bir yazı kaleme alacağım.

Belediye Başkan adaylarımız seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Tüm mahalleleri ziyaret edip vatandaşlardan destek istiyorlar. Afiş,poster asıp broşürler dağıtıyorlar. Ses yayını yapan araçlarla kendilerini tanıtıyorlar. Elbette ki bu çalışmaları siyasi arenada yapacaklar. Biz buna seçim kampanyası diyoruz. Seçim atmosferi her geçen gün artacak, siyaset ateşi alevlenecektir. Taraklı’da seçim sürecinin huzurlu geçmesi için belediye başkan adaylarına tavsiyede bulunacağım.

Adaylarımız birbirlerini eleştirmek yerine Taraklı’nın geleceği için ne gibi hizmetler gerçekleştireceklerini hangi projeleri hayata geçireceklerini halka anlatmaları gerekiyor. Gerçekten seçecek insanlar bunları duymak, görmek istiyor. Aksi takdirde adayların birbirlerini kötülemesi huzurun bozulmasına yol açacaktır.

Bu nedenle Belediye Başkan adaylarımıza tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Önerilerde diyebilirm.

Yanlış anlaşılmak istemem. Bu haddi aşma değil Taraklı Sevdamızdandır.

Taraklı halkının merak ettiği konulardan biri merkez Ulucamii mahallesi’ndeki tarihi hamam.Yunuspaşa camii ile eş değer tarihi bir hamam.Yaklaşık 25 yıldır atıl vaziyette duruyor.Hamamın restorasyonu büyük bir hizmettir. Taraklı’daki hamamın restorasyonunu Belediye Başkan adaylarımızın projelerinde görmek isteriz.

 Taraklımız’ın medar-ı iftarı isimlerinden Hattat Hafız Saim Özel’in ölümünden önce bağışladığı ev ne olacak? Bu da merak edilen konular arasında

Taraklı’da tarımsal üretimde ürün çeşitliliği zengindir. Mesela Taraklılıların lügatında “ Taraklı Eriği” vardı. Son zamanlarda enginar yetiştiriciliği ciddi anlamda ilerlemişti.Taraklı –Göynük yolu güzergahında sağlı sollu arazilerde Enginar tarlalarını görüyorduk.Son zamanlarda enginar yetiştiriciliği azaldı.Yaptığım araştırmalarda pazarlama ve tanıtımda sıkıntılar yaşanıyor

Göynük suyu Taraklı’nın can damarıydı. Taraklı’da bahçelerde fasulye kabak, domates yetişirdi. Göynük suyundan beslenen su kanalları vardı. Bahçelerde çoğunlukla bu su kanallarından sulama yapılırdı. Göynük suyu’nun Taraklı kısmından geçen yerlerinde özellikle “Kanlı Kavak” “Doruk başı” ve “Ayva dibi” bölgelerinde dere büyük gürültü ele akardı. Derenin içerisi alabalık doluydu.

Taraklı’da sadece insana yapılacak hizmetlerin yanı sıra hayvanlara da yatırım yapılması gerekiyor. Sokaktaki başı boş hayvanlara yaralanan kuşlara kurtlara da hizmet etmek gerekiyor. Bu konularda Başkan adaylarının acaba ne gibi projeleri olacak? Şahsen ben gerçekten merak ediyorum..Yaklaşık 10 gün önce termal yol kavşağında yaralı bir köpeğe rastlayan bir vatandaşın köpeği tedavi ettirmek için gösterdiği çabayı ve yaşadığı durumu görünce içim parçalandı.Bu manzalaraları bizzat sık sık yaşayanlardan biriyim.

Taraklı İlçe merkezinde mahallelerde doğru düzgün çocuk parkı yok. Bildiğim okul yolu üzerinde ve Hacımurat mahallesi’nde geçmiş dönemlerde yapılan çocuk oyuncakları var. Onlarda bakımsızlıktan dökülüyor.

Taraklı’da insanların buluşma adresi olan ve günün her saatinde çay içip soluklandığı park daha önceki dönemde yeni meydan projesi ile beton yığını halene getirildi.

İbrahim Pilavcı Beyefendi’nin seçildiği dönemde Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Meydanı ile ilgili ifadelerine çok kıymet vermiştim. Sayın Pilavcı beton hale dönüştürülen Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık meydanı ile ilgili olarak düzenlemeler yapacaklarını hatta meydan da Çanakkale’de şehit olmuş Taraklılıların isimlerinin yer aldığı lahyaların takılacağını, Atatürk Büstünün yenilenerek yine Atatürk tarafından Taraklılılara “Kendi Küçük Gönlü Büyük Taraklı” diyerek hediye edilen “Kumru” isimli tarihi topun en güzel şekilde sergileneceğini ifade etmişti. İfade etmenin dışında tüm ekibi ile beraber günlerce fotoğraf paylaşmıştı

Tüm samimiyetimle söylüyorum.Duyduğumda,gördüğümde meydan projesine çok büyük kıymet vermiştim.Ama beş yılda tek bir çakıl taşı tek bir çivi çakılmadı.Yani “Kardeş Belediye” desteği ,ihale tarihleri falan hep hikayeymiş..

Taraklı sevdamız özelliğinden dolayı Belediye Başkan adaylarımızın bu veya buna benzer projelerde söz etmelerini bekliyorum.

Belediye Başkan adaylarımızın Taraklı’nı gelişmesi için derin ufuklara sahip olduklarını biliyorum. Havaya uçuracak projeler yerine gerçekleştirebilecekleri projeleri anlatmalarını diliyorum.

Yaklaşan Ramazan ayınızı şimdiden tebrik ediyor tutacağınız oruçlarımızın yapacağımız tüm ibadetlerimizin hayırlara vesile olmasını cenab-ı Allah’dan niyaz ediyorum

Hayırlı Ramazanlar dileklerimle haftaya tekrar görüşmek üzere hoşçakalın.

#tarakli-tavsiye #baskan #aday #kose

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Taraklı’nın Geleceğe Yönelik Vizyonu

Taraklı’nın Geleceğe Yönelik Vizyonu

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün kaleminden
Taraklı'da Ramazan Bayramı Coşkusunda Tarihle Buluşmak

Taraklı'da Ramazan Bayramı Coşkusunda Tarihle Buluşmak

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün kaleminden
İyi Bayramlar….

İyi Bayramlar….

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Seçim Sonuçları Hayırlı Olsun…

Seçim Sonuçları Hayırlı Olsun…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Seçime Saatler kala…

Seçime Saatler kala…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Çanakkale Zaferi…

Çanakkale Zaferi…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.