Geri
Faruk Serkan YILMAZ Faruk Serkan YILMAZ Beşinci Mevsim

Gökte Değil Kökteyim

Birkaç vakte kadar öleceksek madem,
Âmâ olan gözler, badem olur badem!
(yorumlara yorun...)
Yayın: Güncelleme:

Nasılsa öleceğim bir gün ve gözlerim badem olacak o gün! İşte bunun için -şaşıyım diye- “buruk” değildir gönlüm. Ve “gökyüzünün katmanında” gözüm yoktur varsa ölüm… Yükseklerden vazgeçtim; köklerdedir gökyüzüm!

İstikbâlimi ve istiklâlimi göklerde aramıyorum artık ben. “Casus uçak” mıyım gökyüzünü tecessüs edecek? Hakk’ın Habib’i, Hak katından getirmişken haberi; mütecessis olmanın var mı şimdi âlemi?

Özüme müfettiş olma kemalâtıydı benim gayem. Göklere değil; köküme tecessüstür çarem.
Ve özüme sığdırılmışsa şu koskoca evren; yaslar mıyım artık gökyüzüne merdiven?

Cebrail bana: ‘Gök(ün) yarıldığı zaman’dan ve ‘Yıldızlar(ın) dağılıp döküldüğü zaman’dan haber verdi. Lakin bana gelecek olana ben neden çıkayım ki?

Ve vehim değilken ‘Dağların yerinden sökülüp yürütüldüğü zaman’ın gelmesi; bana boyun eğdirebilir mi Ağrı Dağı’nın haşmeti?

Cebrail’in getirdiğini tatbik ve tahkik edebildiğim kadar artıyor cesaretim. Ve benim korkuya dair kalmadı hiç esaretim. Korkmayın(!) taklidi “dayılık” değil benim niyetim.

 “Hakk’a mütemayil” olduğum kadar; O’na kavuşacağıma da eminim. Ben “Rabbime döndürüleceğimi” Cebrail’den bilirim. Hakk’ın Habib’i Cebrail’in mihmanı olduysa; Cebrail de “Kur-an”la misafir olur bana!

Müridim olmadığınıza göre şimdi kim uçuruyor beni yerden? Hem şeyh olmaya niyetim de yok zaten. Tûfandan kurtuluşun “öze dönüş”le olacağına binaen, “gemi insanın kendisidir” demek istedim ben. “Uzay gemisi” ifadesi çıkmadı ki dilimden!

Zira uçtuğum da yok zaten benim. Ben de herkes gibi “çarşılarda gezerim…”
Ve şaşı olsam da sevildiğimi bilirim. Bugün ölsem badem olur gözlerim!
Keza “İmansız cennete giden yoktur, tarikatsız cennete giden çoktur.”
Ve yalnız değiliz “Biz muhabbet fedaisiyiz, husumete vaktimiz yoktur.”

Nitekim sen iste yeter!

İste, şaşı değil kör olsun bu gözler.
Tek başına bana basiret de yeter.
Birkaç vakte kadar öleceksek eğer,
Âmâ olan gözler; badem olur birer…

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Ufuk ŞEN
20.05.2009 / 08:14:27
Serkan bir önceki yazına atılan bir yoruma karşı bu yazıyı yazxdığını sanıyorum. Bu şiir konusu daha çok su götürür. Enine boyuna konuşmak gerek. Sen müdafaanı güzel yapmışsın. Ama bence seni sanatın anlatsın.
Bahadır DEMİR
20.05.2009 / 13:41:47
serkan kardeşim yazını çok begendim divan şairleri gibisin fuzuli okur gibi okudum. neden bu tepkin ve hangi yoruma istinaden yazdın bilmiyorum ama güzel olmuş Allah a emanet kardeşim...
Kadir DEMİR
20.05.2009 / 19:56:22
Abicim,sabahtan beri sayfa önümde açık, ne yazabilirim,yazacaklarımla yazıya nasıl bir katkı sağlarım diye düşünüyorum ama artı bişey bulamadım.Belki Ahi Naci İŞSEVER abimizin bir yorumu gelir diye beklemedeyim.
Ahi Naci İşseverannababa.
21.05.2009 / 17:57:28
Çok mu çok az kaldı Ömer Hayyam'ın "rubai" kalitesine erişmenize. Bir de hatırım için, Yahya Kemal'in "Rintlerin Ölümü'nü ve Hafız'ı okuyup solusan çok iyi olur. Bana gelince? Bir zamanlar Taraklı'da "dekgetirici" bir garip vardı: "Bacalarda kurum yok Benim sen-nen zorum yok" deyip duran tek beyitli bir divâneydi. Türkçe tatlı dildir vesselam. Tavuk yumurtlarken, nice horozun kalçası ağrır. Sen bize aldırma. Allah seni sana sahiplenen, benim ve benzerlerimin şerrinden korusun.Ahi Naci.
İzzettin Kömürcü
21.05.2009 / 19:42:45
Maalesef araya girmek zorunda kaldım...Velakin Kadir Demir kardeşimide iyi tanırım "Belki Ahi Naci İŞSEVER abimizin bir yorumu gelir diye beklemedeyim." demesindeki niyeti herhalde yorumdan esinlenmek veya açıkçası kopya çekmek düşüncesini ima etmek anlamında samimiyetten yazmış olduğu cümle olsa gerek.Kadir Demir'in Ahi Naci İŞSEVER in yazılarını heyecanla takip ettiğini çok iyi biliyorum....Hayran kaldığınıda kulağımla işitenlerdenim...Sevgili Naci Amca sakın kardeşime hayıflanma..Türkçe tatlı dildir vesselam.....Kadir Demir Kardeşim;Eğer yanlış izah ettimse lütfen düzelt.... Ben Naci amcamın üzülmesini istemem....Galiba yanlış anlama var ortada !!!! SAYGILAR
Ahi Naci İşsever
21.05.2009 / 20:26:17
Değerli İzzettin, Sayın Kadir Demir'in sıcak ilgi ve tecessüsünü, bilhassa benim Taraklı'da yıllardır peşinde olduğum estetik kalitenin bir emâresi olarak algıladığımı, sana duyurmak isterim.Kendilerini dolaylı kötü niyetten tenzih edip, ilgisine teşekkür ediyorum. Bunu iletiver.Keza Ufuk kardeşime de. Herkese kolaygelsin. Ahi Naci.
Faruk Serkan
22.05.2009 / 04:24:19
Ben “Hafız’ın Kabri”nde açan güllerin, benim mezarımda da açacağı iddiasında bulunmadım. “Sevildiğimi bilirim” dedim ben. Yani fikirlerime ne kadar kızsanız da, bana “şaşı” deseniz de, SİZİN nazarınızda “badem gözlü” olduğumu bilirim, demeye getirdim sözü. “Kamyon kasa”m olmadığı için getiremedim sözün yükünü! Benim ölümsüzlüğü yakalamak gibi bir derdim yok. Ben bu anlamda da “rindâne bir rint”im. Fakat Hafız, kendini olmasa da “ismini” bağlamış dünyaya. Keza Ömer Hayyam da. Ben burada ayrılırım onlarla… “Bacalarda kurum” olmayabilir, ama benim kalbimi kurum kapladı; Yüreğim yandı! Hani “ben-nen” bir zorunuz yoktu?.. Hem beni sahiplenmenize gerek yok ki! Kalbimi zaten size vermiştim ben. Lakin -daha önce- “Ahi Naci ne söyler? Bunu düşündüm” dediydim de; bu kadar söyleneceğinizi düşünemedim. Neyse her "şer"de bir hayır vardır.
Faruk Serkan
22.05.2009 / 04:26:29
Hani bir zaman <“Şairin şiiri "güzel" olamaz. Güzeli geveler. Güzelin emsâli olmadığı için "gizlidir." Beni bağışla ki sana sıkıntılarını kırk bohça içinde tut diyebileyim.> demiştiniz bana. Ben de: <"İffet -güzel-liğin zekâtı" ise; büründüreceğim cümlelerimi tesettüre! Değil kırk bohçaya, fikirlerimi sokacağım çarşafa!> diye söz vermiştim size. Keşke tutsaydım. Sizi çıplak düşüncelerim tahrik etmiş olmalı ki; fikirlerim “Kara Çarşaf”tan ve “Tesettür”den kurtulma öz-gürlüğüne eriştiği anda tacize uğradı. Zira ellenmedik ne “kalçası” kaldı, ne de baldırı! Evet Türkçe çok tatlı(!) Bence edebiyat bir örtünme biçimidir. Fakat biz bunu bilemedik; edepsizleştik! Bir “Edebiyat Otoritesi”nin sözünü tutmak varmış. Tutamadık.
Faruk Serkan
22.05.2009 / 04:31:35
Siz ettikçe "Taraklı’da metrekareye beş (kendini şair sanan) şair düşer.” Son yazımla sizin tezinizi adeta “teyit” ve “tescil” ettim değil mi? Ne de olsa adım “dekgetirici!” Fakat anlayamadığım, neden fikirleri tartışırken “yazı stilime” geldi ki konu? Konu bu muydu? Neyse… Ben daha fazla “bilirsin ki bilmesin, bir bilene sormazsın, korkarsın ki sorunca, bilirler ki bilmezsin” muhabbeti yapmayacağım. Kapatalım. "Horoz"lanmayalım. Nasılsa ben Taraklı’da “dekgetir-rim” sizi :)) Yazdıklarımın hakkını vermişsiniz, sağ olun. Benim hakkım mı? “Hakka mütemayil” olsam da sizin olsun; helal olsun… Olsun!.. Sevginize ve yaşınıza yenildiğim kadar edebiyatınıza da yenildim. Bileğinizden öperim. Dekgetirip giderim. :)) Divane Serkan.
Ahi Naci İşsever
22.05.2009 / 12:27:05
Değerli Serkan, Lütfen iletiye iyi bak. Ben "şaşı" demedim. "sası" dedim. Sasılık bir lezzet kıvamıdır. Burukluğu estirir. Sana şaşı demeyi yakıştırabileceğim konusunda yanılgılarını okudukça, "iyiki yaşlıymışım!" demek gerekir mi?.Sana olan zaafımı teyit etmem için avukat tutmamı mı bekliyorsun? Ne yaşlılığımla savunur ne de gençlikten özveri beklerim.Esenlikler. "şaşı" değil, "sası" ...
bahadır demir
22.05.2009 / 14:02:41
serkan kardeşim içinde insanlar olmasa sevdalar olmasa şehirler boşluktur. son yazımı okudunmu ilmiyorum ama ordada degindim insan sevdiğinde yaşıyor tüm şehirleri hatta evreni bazen çölü bazen okyanusu... Tai yardım ve yataklıkta suca ortak olmaktır:):) görüşmek ümidiyle ankara şiirine yoruma cevaben yazdım belki oraya bakmassın serkan kardeş burdan oku:)))
Erdoğan ISIR
22.05.2009 / 14:29:29
Amacımız tohum olmak,polen olmak.Bilineni kırmak, bilinmeyeni yeşertmekse. Fikirleri karşılaştırıp, doğruyu bulmaksa, yorumlayanlara teşeküretmek gerek.En büyük saygıda fikirlerini kaleme alana ve bizlere aktarana, bizleri düşünmeye sevk edene. Tebrikler Serkan
Kadir DEMİR
22.05.2009 / 14:48:45
Ahi Naci İŞSEVER'e; Abicim,İzzettin dedikçe herhalde bir yanlış anlaşılma söz konusu.Hiç kimsenin üzülmesini falan istemem.Konu ile ilgili koyu bir muhabbetin başlayacağını sezdiğimden, Oradaki beklemeden kastım sizden gelecek yorumlardan alacağım feyiz ile alakalı bir bekleyişti.Teşekkür ederim,saygılar.
M. Ali ÇINAR
22.05.2009 / 18:23:43
Bu edebiyatçıların içinde ben kaybolurum. Fikir beyan edemeyeciğim. Yorumlarınızı zevkle okuyorum. Ahi Naci Bey bizleri üzmek istemez. Bunu biliyorum. Uyarıcıdır sadece. Ondan öğrenmemiz gereken çok şey var. Bizleri eleştiriken bile gönlünden sevdiğine inanıyorum. Çünkü Biz Naci Beye saygı duyanlardanız. Keşke o güzel yazılarını Taraklı Ajansta da yayınlasa. Saygı ve hürmetlerimle...
bahadır DEMİR
23.05.2009 / 16:30:23
Serkan kardeşim aşık olmak zordur bunu yakaladıysan (rol icabbıda olsa) sakın bırakma senin kalemin çok güçlü inşallah birgün yüz yüzede konuşuruz avazımız cıktıgı kadar susarız:)))
Kadir DEMİR
30.05.2009 / 18:59:47
Abicim tam 11 gün olmuş bu yazıyı ilk göreli,yeter da...Bu bekleyiş de neyin nesi...?

YAZARIN SON YAZILARI

Söz Tutması

Söz Tutması

"Önce söz vardı."
Sebebi Sükut

Sebebi Sükut

...
İçimde Kar Telâşı

İçimde Kar Telâşı

...
Hayat Bayram Ola...

Hayat Bayram Ola...

Zaman Bayramı: Kurban Bayramı
Göklem

Göklem

...
İstanbul ve Ben

İstanbul ve Ben

İstanbul günahta benimle boy ölçüşemez!

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.