Geri
Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Bütün Olmak

Yayın: Güncelleme:

Yüreğim yaralı bir şahin olsa da, kanatlarımı bu ülkenin en ücra köşelerinde salarak uçmaya devam edeceğim, sıcak bir yuva özlemiyle kuzeyden güneye, güneşi takip etme güdüsüyle doğudan batıya her karışını seviyorum. Beyaz papatyaların üzerinde iki kez dönme ayrıcalığını kendime veriyor, maviyle yeşilin iç içe girdiği Egemde konaklamaya bayılıyorum.

Sabah güneşini Anadolu topraklarında kanatlarımın üzerinde hissetmek, Nemrut tan Erciyes’e kadar bir çırpıda varacakmış duygusunu bedenimin her hücresinde özümlemek, azıcık ama Avanos un belli olan kırık çanak çömlek yolunda Kızılırmak kenarında su molası vermek, asma köprüsünde yürüyen neşeli insanlarını izlemek. Sonra rota belli Ankara ovasında buğday kokusuyla Atamı seyretmek. Bir damla gözyaşını Gölbaşında Ülkemin kurucusuna bırakarak. Bolunun Kartal kayasına, Köroğlu’suna, beyaz güneşini görme sevdasıyla, gençliğimi yaşadığım, yaşamda emin adımlarla yürümemin ilk öğretilerini beynime kazıdığım. Muhteşem dostları yüreğimin bir köşesinde her daim hatırladığım, devasa çamlarla kaplı soğuk ama şirin, küçük ama sıcak şehri Bolu da olmak harika ötesi bir seziş.

Ve karşımızda Sakarya nehri kıvrım, kıvrım bir ovayı boydan boya geçen, her ilçesine hayat veren. Sonunda maviyle bulaşmak için hızını arttıran, tarih de olması gerektiğin de ortaya çıkan, düşmana set olan, yüce kumandanlar yetiştiren. Ülkemde ki her etnik gurubu ( bugünün değimiyle tabi ki, biz her zaman onları yurttaş olarak kabul gördük) bünyesinde özgürce benimseyen. Tarımı ile sanayisiyle bütünleşen, ülkeme yön vermeye aday Sakarya.

Beyninizde fırtınalar estiğinde elinize oltanızı alır Sakarya nehrinin azgın akan sularında tün yorgunluğunuzu bırakırsınız. Vatanımın her köşesi ayrı güzel, oralarda bilmediğimiz yerlerde yaşayan, bu topraklarda doğup, bu toprakların kıymetini bilen her birey Türkiyelidir. Kuzeyden güneye, doğudan batıya özgürce yaşayan insanları etnik grup olarak görmez hepsini kardeş gibi bağrınıza basarsınız. Ben açılım ve kapanımdan anlamam, güneşin tüm insanlarımızın üzerine doğmasını diliyorum.

Havada ki kuş izlerini görenler toplumu farklı adlar altında toplamayı ve onları farkı kültürde yaşıyormuş imajını vermeyi bırakmalıdırlar. Birbirini kardeş gibi gören aynı sokakta komşuluk yapan, aynı iş de omuz omuza çalışan bizleri farklı kültürlerden geliyormuşuz gibi ayırma sevdasından vazgeçmelidirler.

En sevdiği arkadaşı Kürt, komşusu Roman, annesi Laz, dedesi Çerkez, babası Macar, damadı Manav, iş ortağı Abhaz, gelini Göçmen, askerde ranza arkadaşı Gürcü, büyük Babası Erzincanlı, Diğer dedesi Selanikli olan kişiyi hangi guruba sokacaksınız. Vatanın her köşesinde yaşamaktan zevk alan, toprağımızdaki toz zerreciğinin dahi kıymetini bilen okur dostlara saygılarımla.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Fethi
28.03.2010 / 21:42:27
Değerli Kardeşim önce sonsuz sevgi ve selamlarımı sunuyorum.Yazını okudum ve kendi düşüncelerimi buldum malesef insan olmanın birlikte yaşamanın ne anlam ifade ettiğini bilmeyenler insanları etnik yapılarına göre değerlendirip ayrımcılık yapmaktalar eğer bunu kültürel zenginlik olarak algılayabilmiş olsalar kesinlikle bir sorun olmadığını görecekler.Bu vatan o kadar kutsal ki Mehmet Akif Ersoy un İstiklal marşı şiirinde çok güzel anlatılmış.Kendine iyi bak kardeşim
Bahadir
28.03.2010 / 22:41:37
Abi hizina yetişemiyorum gene mukemmel olmuş tebrikler anlyana...
fatih yavuz
29.03.2010 / 09:49:57
Kuzeyden güneye, doğudan batıya özgürce yaşayan insanları etnik grup olarak görmez hepsini kardeş gibi bağrımıza basarız, Ben açılım ve kapanımdan anlamam, güneşin tüm insanlarımızın üzerine doğmasını diliyorum.... bunu niye kopyaladın dıyebılırsın erdogan abi:)) kopyaladım çünkü okadar manadar bir mısraki tekrar tekrar okuyorum ve etkılenmemek mumkun deyıl ellerıne saglık abı bız bütünüz bütün kalacaz bütünlüğümüzü bölmeye çalışanları bu tarih fışkıran topraklarımızdan oyle yada boyle etmeye calışan zıhnıyetlere sesım sizin gibileri çok gördük biz 99,5 milletle bütünüz. merak ettım hadi biz bütünüz de yaa siz sayın ankarada koltuklarda pinekleyenler siz nesiniz ne olmaya çalışıyorsunuz
şerafettin atalay
29.03.2010 / 11:25:53
dayı mükemmel olmuş.ötekileştirmemeyi öğrenemedik maalesef.
gülden elbir
29.03.2010 / 11:55:59
ne kadar doğru.ben de seninle aynı fikirdeyim.ama hepimiz maalesef.açılım,ab.vs.vs. ninnileriyle bi güzel uykuya daldık.biran önce uyanmak ve tekrar benliğimize kavuşmak umudumu da asla kaybetmiyorum.çünkü sizler varsınız...sevgiler..
özlem tüzer
30.03.2010 / 11:08:43
gene güzel bir konuya değinmişsiniz size katılıyorum yıllardır bu topraklarda arkadaş olduk komşu olduk dost olduk akraba olduk,bu ülkeyi beraber savunduk şimdi dışarıdan birilerinin kaşımasıyla bunların unutulacağını düşünmüyorum bu ülkede yüzyıllardır ayrımcılık yapılmadı herkesin nüfus cüzdanında türkiye cumhuriyeti vadandaşıdır yazıyor böyle hisseden herkes bu vatanın evladıdır aslada değişmez.hissedemeyenlerin kendi sorunu ki onların bu sorun var(mış) gibi açılım demelerinden yada bu davetlere katılmalarında tanıyoruz :) yazınız için tebrik ediyorum kaleminize sağlık

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

Beğenmiyorum

Beğenmiyorum

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.